decor decor

Leidinggeven in de .comwereld

Home Trainingen 5-Daagse training “Leidinggeven in de .comwereld”

De meeste leidinggevenden hebben hun functie te danken aan werkervaring of de prestaties binnen het eigen vakgebied. Het leidinggeven aan mensen krijgen ze er terloops bij. En dat is nu nét waar je als leidinggevende van grote toegevoegde waarde kunt zijn.

In de 5-daagse training ‘Leidinggeven in de .comwereld’ leer je om effectiever te zijn als leider. Samen met gelijkgestemden en met herkenbare casuïstiek uit de .compraktijk.

Aanpak

De 5-daagse training ‘Leidinggeven in de .comwereld’ is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden in de online sector. Je leert leiden door praktijkvoorbeelden en ervaringen van gelijkgestemden. Samen met andere leidinggevenden ga je hierdoor heel gericht de diepte in.

Ontwikkelingen in de digitale wereld gaan snel en dat vraagt om wendbaarheid van je professionals. In de training is er daarom ook extra aandacht voor het begeleiden van de (jonge) professionals in de dynamische en kennisintensieve .comwereld.

Je leert als leidinggevende hoe je ze effectief kunt ondersteunen. Zodat ze steviger in hun schoenen komen te staan.

Door

De 5-daagse training ‘Leidinggeven in de .comwereld’ wordt gegeven door hoofdtrainer Mark Egging. Mark is een zeer ervaren trainer met meer dan 10 jaar ervaring bij gerenommeerde opleidingsinstituten in het effectief trainen en begeleiden van leidinggevenden.

Hij wordt tijdens de trainingsdagen bijgestaan door Carmen Nitzer (trainingsacteur) en Michael Kortekaas (co-trainer).

Aanmelden

Wil jij samen met gelijkgestemden leren leiden? Mark Egging start in mei 2021 met een nieuwe groep.

 

Neem contact op      Schrijf je nu in

Extra informatie

 • Trainingsduur en data

  7de editie:
  woensdag 12 mei 2021
  woensdag 09 juni 2021
  woensdag 07 juli 2021
  woensdag 15 september 2021
  woensdag 13 oktober 2021

  Elke bijeenkomst start om 09.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Inloop vanaf 09.00 uur.

  Als een trainingsdag onverhoopt niet door kan gaan ivm overheidsmaatregelen zal er -in overleg met de deelnemers- een nieuwe datum worden geprikt.

 • Voor wie

  Ben je teamlead, techlead, manager, directielid of ondernemer in de .comwereld, of een leidinggevende van een online afdeling in een meer traditionele organisatie:

  1. Die minimaal een half jaar ervaring heeft met leidinggeven?
  2. Die al een aantal jaren ervaring heeft, maar meer grip wil krijgen op de rol als leidinggevende?

  Dan is de 5-daagse training ‘Leidinggeven in de .comwereld’ zeker iets voor jou.

 • Investering

  De 5-daagse training ‘Leidinggeven in de .comwereld’ 2021 kost € 3.075,- ex. btw per deelnemer. Deze investering is inclusief werkmap, dagarrangement thee/koffie, lunch en certificaat van deelname.

 • Locatie

  De trainingsdagen vinden plaats in het Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in Zeist. De locatie beschikt over voldoende, gratis parkeergelegenheid. Kom je met het openbaar vervoer? Wij regelen kosteloos een taxi vanaf station Driebergen-Zeist naar de trainingslocatie.

 • Programma

  Dag 1 Persoonlijke communicatie en effectief leiderschap

  • Wat wil je leren? Je persoonlijke leerdoelen concretiseren.
  • Hoe communiceer je effectief? De basisprincipes van persoonlijke communicatie.
  • Wat is effectief leiderschap? De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey in de praktijk.


  Dag 2 Situationeel leidinggeven

  • Hoe leert de professional uit je team het beste? Aan de hand van het model van Kolb kun je verschillende leerstijlen in kaart brengen.
  • Hoe geef je leiding aan welk type professional? Je stijl als leidinggevende laten aanhaken op de taakvolwassenheid van de professional.


  Dag 3 Wie ben jij in contact met de ander?

  • Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Aannames en gewoontes worden ter discussie gesteld als basis voor effectief leidinggeven.
  • Hoe voer je moeilijke gesprekken? In een veilige omgeving ga je casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van jouw afdeling/organisatie oefenen met een ervaren trainingsacteur.


  Dag 4 Team- en timemanagement

  • Hoe leidt je effectief een team? Aan de hand van de vijf frustraties van teamwork, van Patrick Lencioni, en het teameffectiviteitsmodel, van Kamminga en Schouten, wordt de kern van samenwerken in teams blootgelegd.
  • Hoe help je teamleden hun werk te structureren en te prioriteren? Aan de hand van het concept ‘Big Rocks’ van Stephan Covey leer je om structuur aan te brengen en prioriteiten te stellen.


  Dag 5 Vitaliteit

  • Hoe zorg je ervoor dat je zelf vitaal bent en blijft, zodat je ook het welzijn van je teamleden kunt begeleiden? Er wordt aandacht besteed aan het signaleren van werkdruk en het acteren op stressklachten bij je professionals.
  • Heb je jouw persoonlijke leerdoelen behaald? In je persoonlijke presentatie aan de groep geef je hier zelf het antwoord op.
 • Studiewijze

  Kennismaking
  Voor aanvang van de eerste bijeenkomst volgt er na inschrijving een telefonische intake met trainer Mark Egging.

  Praktijk
  Tijdens de training leer je?

  • Door het opdoen van kennis. Behandeling van theorie, delen van ervaringen en casebesprekingen.
  • Door het trainen van vaardigheden. Oefenen van verschillende vaardigheden in praktijksimulaties.
  • Door het bijstellen van attitude. Verschillende effecten van je eigen stijl onderkennen en verbeteren.
  • In het ‘hier en nu’. Ervaringen en situaties die zich voordoen tijdens de training worden gebruikt om te leren.

  Zelfstudie
  De doorlopende leerlijn wordt gewaarborgd door te werken met vooropdrachten. Voor aanvang van elke bijeenkomst bereid je een opdracht voor die wordt behandeld in de ochtend. Elke trainingsdag wordt afgesloten met het geven van de vooropdracht voor de volgende bijeenkomst.

  Documentatie
  Bij aanvang van de 5-daagse training ‘Leidinggeven in de .comwereld’ krijg je een werkmap. Met daarin achtergrondinformatie over de onderwerpen die worden behandeld tijdens de bijeenkomsten.

 • Trainers

  Hoofdtrainer Mark Egging

  Mark is een zeer ervaren trainer met meer dan 10 jaar ervaring bij gerenommeerde opleidingsinstituten in het effectief trainen en begeleiden van leidinggevenden. Hij heeft honderden managers ondersteunt bij hun ontwikkeling in leiderschap. Zijn trainingsstijl is dynamisch, doelgericht, persoonlijk, creatief en uitdagend. Hij werkt onder andere met Rationeel Emotieve Therapie, Systemisch werk en Transaktionele Analyse. Daarnaast is Mark gecertificeerd als NLP practitioner.


  Trainingsacteur Carmen Nitzer

  Met een academische opleiding Dans en Drama en een opleiding Bedrijfseconomie is Carmen Nitzer als actrice sterk tijdens ontwikkeltrajecten voor leidinggevenden. Met haar improvisatietalent en intuïtie heeft ze het vermogen om vanuit praktijksituaties een situatie of het gedrag van een persoon realistisch vorm te geven. Hierdoor weet ze je als leidinggevende optimaal uit te dagen in een voor jou veilige setting.

  Co-trainer Michael Kortekaas

  Michael richt zich op de ontwikkeling van mensen en teams in een high performance omgeving. Hij is expert op het gebied van mentale kracht en vitaliteit. Presteren onder druk, omgaan met verandering en energiemanagement zijn thema’s waar hij leidinggevenden mee helpt. Hij geeft je handvatten om gedrag te veranderen en laat je inzien dat fitheid hieraan ten grondslag ligt. Zijn stijl is verfrissend en energiek.

 • Resultaat

  Door te werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende, voeg je waarde toe aan je professionals, je team en daardoor aan de organisatie.


  Voor jezelf als leidinggevende

  • Je staat steviger en krachtiger in je rol.
  • Je kent de verschillende stijlen van leidinggeven en kunt ze toepassen.
  • Je kunt overtuigingen loslaten die je belemmeren in je rol.
  • Je bent je bewust van je eigen gedrag en het effect daarvan.
  • Je kunt omgaan met onvoorziene en lastige situaties op de werkvloer.
  • Je herkent werkdruk en stress tijdig en kunt hierop anticiperen.


  Voor de professionals uit je team

  • Je kunt ze helpen met het stellen van de juiste prioriteiten en het aanbrengen van structuur in de dagelijkse werkzaamheden.
  • Je kunt ze begeleiden in hoe zij effectief kennis kunnen overdragen aan anderen.
  • Je kunt ze beter ondersteunen bij veranderingen.
  • Je inspireert ze door zelf het goede voorbeeld te geven.


  Voor de organisatie

  • Je zorgt ervoor dat je professionals effectiever werken.
  • Je zorgt ervoor dat de doelmatigheid van je team wordt vergroot.
  • Je draagt maximaal bij aan de vitaliteit van de organisatie.
 • Voorwaarden

  De trainingsgroep zal bestaan uit minimaal 8 en maximaal 10 personen. In het kader van diversiteit kunnen er per editie maximaal 2 personen van dezelfde organisatie zich inschrijven.

 • Aanmelden

  Door het onderstaande aanmeldformulier in te vullen en te verzenden word je direct toegevoegd aan de deelnemerslijst van de training.

  Ter bevestiging van je deelname ontvang je van ons binnen 48 uur een opdrachtbevestiging. Na jouw akkoord hierop is jouw deelname definitief.

  Aanmeldformulier:

Ervaringen

Wat zeggen deelnemers over deze training

 • Charissa Smits, managing director - Clipit

  "Mark creëerde in de training “Leidinggeven in de .comwereld” direct een hele fijne omgeving. Hij stelde zichzelf kwetsbaar op, zodat we als groep vrij snel over de drempel van kennismaken waren. Dit en de zorgvuldige selectie van mede trainingsmaatjes droegen bij aan een hele positieve groepsdynamiek.

  Er is veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. Mark brengt je kennis van verschillende theorieën maar zonder dat je het gevoel hebt “taaie” stof te doorlopen. Daardoor blijft het vanzelf hangen!

  Meerdere keren botste ik tegen de welbekende “spiegel” aan, maar dat bracht me tegelijkertijd net de nieuwe inzichten die ik zocht. Minder op onderbuik gevoel en meer vanuit zelfbewustzijn handelen. Het maakt je meer compleet."

 • Jasper Butter, Head of Client Success - Paylogic

  "Leidinggeven in de .com heeft mij als jonge manager enorm geholpen bij mijn groei richting een volwassen manager. Ik besef weken na de training nog beter hoe de training dagelijks bijdraagt. De training is een sterke combinatie van simpele trucjes, handvatten, theorie en persoonlijk inzicht. Meermaals zul je met hulp van Mark en de groep jouw 'stretch' zone opzoeken om vervolgens te beseffen dat je weer iets geleerd hebt.

  Het is een leuke en leerzame ervaring om met een kleine groep deze 5-daagse training te volgen. Dit is naast het sterke programma voor een groot deel te danken aan Mark. Hij is een uitzonderlijk goede trainer en een prettige persoonlijkheid die constant de juiste snaar van de groep weet te raken. Hierdoor haal je samen met de groep het maximale uit jezelf.

  Door de goede vibe die Mark creëert durf je jezelf snel bloot te geven. De groep is een prettige mix van zorgvuldig geselecteerde ondernemers en managers. De learnings zijn direct toepasbaar, de resultaten worden gedeeld in de groep. Dit wakkert het enthousiasme en de energie van de groep verder aan. Leidinggeven in de .com heeft mij een sterke basis gegeven voor de rest van mijn carriere."

 • Geert Rutten, CEO - Linku

  "Een ontzettend leerzame en energieke cursus. De training leidinggeven in de .comwereld heeft mij tal van nieuwe inzichten en praktische dagelijks toepasbare gereedschappen gegeven voor bij het leidinggeven.

  Een uitstekende trainer, veel interactieve workshops en zeer waardevolle kennis en kunde van collega bedrijven. Een aanrader voor iedereen die werkzaam is in een leidinggevende functie in een .combedrijf!"

 • Maarten Lans, Marketer & Managing Partner - Tech to Market

  "Reden voor mij om met deze opleiding te starten was mijn behoefte naar meer handvatten om leiding te geven. Die heb ik tijdens deze opleiding zeker gekregen! Je leert veel over jezelf als mens en als leidinggevende. Door oefeningen zowel tijdens als tussen de opleidingsdagen in maak je het geleerde ook echt eigen.

  Wat ik tof vond is dat de trainer vanaf het begin al direct de goede toon en sfeer wist neer te zetten, waardoor iedereen heel open was en je ook veel van en over elkaar leert. De opleiding raakte voor mij echt de kern en heeft zowel binnen als buiten mijn werk impact gehad, een echte aanrader!"

 • Talitha Zwagers, Director Digital Marketing - Traffic Builders

  "Wat Mark als bevlogen trainer mij heeft geleerd: ‘Als leidinggevende heb je de eer even te mogen meelopen met de ander.’ En in deze training leer je hoe je dit als leider zo effectief mogelijk kan doen en krijg je inzicht in jouw eigen persoon en (werk-)omgeving.

  Kijk goed naar de ander en het team wat je mag begeleiden en neem als leider de juiste rol aan.

  Al gedurende de training heb ik daar al de vruchten van kunnen plukken. Een aanrader voor leiders die completer en nóg sterker willen worden."

 • Iris Zonneveldt, CEO - Treams

  "Bij De Nieuwe Spelerij heb ik zowel het individuele coaching traject als ook de training 'Leidinggeven in de .comwereld' gevolgd. Deze twee trajecten liepen parallel en voor mij was dat een ideale combinatie.

  In de coaching heb ik gewerkt aan mijn persoonlijke ontwikkeling als ondernemer waarbij we keken naar alle facetten van mijn leven, zowel in het werk als privé. Als ondernemer lopen die veel door elkaar heen en daarom is het fijn om je koers helemaal scherp te krijgen op basis van wie je bent en wat je echt wil diep van binnen.

  Tijdens de training vond ik het zeer waardevol om met groep mensen uit dezelfde wereld te werken aan mijn leiderschap skills. De training is fris, intensief en je leert ontzettend veel van de trainer maar ook van elkaar.

  Omdat ik de twee heb gecombineerd, heb ik in een paar maanden tijd flinke stappen kunnen zetten. Ik beveel zowel de coaching als de training van harte aan!"

 • Jeroen Roozendaal, Squad lead - Adwise, Your Digital Brain

  "In de training ‘Leidinggeven in de .comwereld’ worden theorie en praktijk op een natuurlijke en ongedwongen manier samengebracht zodat je als deelnemer de lesstof optimaal ervaart en leert. Mark faciliteert als trainer de deelnemers op zo’n manier dat de training meer is dan alleen kennis opdoen. Het is een ervaring die je de rest van je carrière meeneemt."

 • Eline Schoonen, marketer - Tech to Market

  "In de rol van teamlead ben ik met deze opleiding gestart om meer te leren over effectief leiderschap. Mark wist de groep vanaf het begin af aan te verbinden waardoor er direct een sfeer van openheid en vertrouwen was gecreëerd. Op een hele prettige manier wordt theorie met de praktijk verweven. De interactiviteit van de training zet aan tot verdere prikkeling, mooi is dat. Met deze training heb ik goede inzichten over effectief leidinggeven gekregen, alsook over mezelf. Wat fijn om dit al vroeg in je ‘toolbox’ te hebben die ik de rest van mijn carrière mee kan nemen."

decor decor
 • Waarom kiezen voor De Nieuwe Spelerij?

  #groei

  Zowel persoonlijk als zakelijk. Je staat steviger in je schoenen en kunt met meer energie jouw uitdagingen aan.

 • Waarom kiezen voor De Nieuwe Spelerij?

  #uitdaging

  Je hebt je comfortzone, je stretchzone en je stresszone. Wij focussen op je stretchzone; daar waar je kunt leren en groeien.

 • Waarom kiezen voor De Nieuwe Spelerij?

  #inspiratie

  Je wordt gevoed met kennis, inzichten, theorieën en ervaringen. Omdat wij ons ook constant laten inspireren door ‘het nieuwe’.

 • Waarom kiezen voor De Nieuwe Spelerij?

  #congruent

  Je hoofd en hart zitten weer op één lijn met als resultaat minder last van interne conflicten, twijfels en onzekerheden.