decor decor

1-op-1 coaching

Home Coaching 1-op-1 coaching

Bij 1-op-1 coaching sta jij centraal. Of je nu met een concreet vraagstuk aan de slag wilt of zo nu en dan wilt klankborden over actuele thematiek. Jouw persoonlijke situatie is altijd het uitgangspunt vanuit waar we starten en die verschilt nu eenmaal per persoon.

Wat je behoefte ook is, aan het begin van het traject bepalen we samen hoe we het invullen en werken daardoor heel gericht aan het bereiken van je doelen.

Concreet vraagstuk

Om bij 1-op-1 coaching zo efficiënt mogelijk te werken wordt er bij een concreet vraagstuk gebruik gemaakt van het GROW-coaching model. GROW is een afkorting voor Goal, Reality, Options en Will en symboliseert als het ware de reis die je gaat maken.

‘Goal’ staat voor waar je naar toe wilt (je bestemming) en ‘Reality’ voor waar je je nu bevindt. Om je bestemming te bereiken kun je verschillende routes afleggen (‘Options’). Er leiden immers altijd meerdere wegen naar Rome. Samen bekijken welke verschillende wegen dit zijn.

Tenslotte kies je er zelf één uit en zorgen we dat de ‘Will’ (je motivatie) in balans is met de weg die je gaat afleggen. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat je bent voorbereid op mogelijke obstakels die je op je gekozen route kunt tegenkomen.

In de basis bestaat 1-op-1 coaching uit 7 sessies waarin we op basis van het GROW-coaching model aan de slag gaan. Uiteraard is er ook altijd ruimte om in te spelen op actuele zaken uit de dagelijkse praktijk.

Klankborden

1-op-1 coaching is natuurlijk ook heel geschikt om te klankborden. Omdat je behoefte hebt aan feedback van iemand die geen onderdeel is van je dagelijkse systeem en objectief met je meekijkt.

Iemand die scherpe vragen stelt, die je zo nu en dan een spiegel voorhoudt en die je helpt om zaken helder voor ogen te krijgen. Samen zoeken we naar een goede periodieke basis hiervoor.

 

Neem contact op

decor decor
 • Hoe werk ik?

  #invertrouwen

  Dat spreekt voor zich. In een veilige setting kun je proberen, zoeken, hardop denken en fouten maken.

 • Hoe werk ik?

  #doelgericht

  Zonder doel doen we niks. Aan het begin van een coachtraject bepalen we altijd samen de doelen en wat we willen bereiken.

 • Hoe werk ik?

  #samen

  Wat we doen dat doen we samen. Co-creatie, we kijken samen wat er nodig is en welke richting we op gaan.

 • Hoe werken we?

  #bezieling

  Coachen is wat ik het allerliefste doe. Dat doe ik met liefde, toewijding en overgave.

 • Hoe werk ik?

  #systemischkijken

  Ik kijk altijd naar een persoon of team als onderdeel van een heel systeem (de omgeving). Patronen en invloeden worden hierdoor zichtbaar.

 • Hoe werk ik?

  #zonderoordeel

  Alles mag er zijn en op tafel komen; the good, the bad and the ugly’.

 • Hoe werk ik?

  #echt

  Ook ik stel me kwetsbaar op. Ik laat veel van mezelf zien; ‘what you see, is what you get’.

 • Hoe werk ik?

  #hierennu

  Niet alleen praten over het ‘daar en dan’, maar ook ervaren in het ‘hier en nu’. Ik observeer en benoemen het, waardoor je optimaal kunt leren.