decor decor

DT-Coaching

Home Coaching DT-coaching

Als directieteam vervul je een cruciale rol. Je hebt een voorbeeldfunctie en wilt daarnaast als team natuurlijk ook blijven groeien.

Willen jullie bijvoorbeeld effectiever met tijd omgaan? Doelgerichter samenwerken? Gedragsverandering binnen de organisatie stimuleren? Is er veel irritatie? Of ligt er een ander vraagstuk?

Wat er ook ligt, het is belangrijk om deze uitdagingen samen aan te pakken. DT-coaching zorgt uiteindelijk voor groei van het directieteam en daardoor ook van je organisatie en z’n professionals.

Aanpak

Het DT-coachingtraject bestaat uit meerdere sessies. Afhankelijk van de grootte van het team duurt een sessie 3-4 uur. Tussen de bijeenkomsten zit 3 tot 6 weken.

Tijdens de eerste bijeenkomst brengen we samen in kaart wat de kern van de behoefte is en gaan we op verschillende manieren kijken naar de huidige en gewenste situatie. Vervolgens bepalen we met welke thema’s we in de daaropvolgende sessies aan de slag gaan. Altijd onderbouwd met de juiste werkvormen en theorie voor jullie specifieke vraagstuk. Bijvoorbeeld met het Tuckman model voor groepsdynamica, de vijf frustraties van teamwork van Lencioni of het teameffectiviteitsmodel van Kamminga en Schouten.

Jullie leren tijdens de sessies eerlijk en open met elkaar te communiceren én te reflecteren met als resultaat dat er echt stappen worden gezet op de gekozen thema’s.

Praktisch

Tijdens de bijeenkomsten heb ik de rol van teamcoach, zet ik regelmatig de pet op van facilitator en soms die van adviseur. Ik help om de juiste dingen naar voren te brengen, jullie nemen zelf beslissingen en maken beleid.

De sessies vinden plaats op mijn bezoeklocatie in Nijmegen. Ik begeleid teams tot en met 4 personen. Voor directieteams met meer leden verwijs ik graag door naar een geschikte teamcoach uit mijn netwerk.

 

Neem contact op

decor decor
 • Hoe werk ik?

  #invertrouwen

  Dat spreekt voor zich. In een veilige setting kun je proberen, zoeken, hardop denken en fouten maken.

 • Hoe werk ik?

  #doelgericht

  Zonder doel doen we niks. Aan het begin van een traject bepalen we altijd samen de doelen en wat we willen bereiken.

 • Hoe werk ik?

  #samen

  Wat we doen dat doen we samen. Co-creatie, we kijken samen wat er nodig is en welke richting we op gaan.

 • Hoe werk ik?

  #bezieling

  Coachen is wat ik het allerliefste doe. Dat doe ik met liefde, toewijding en overgave.

 • Hoe werk ik?

  #systemischkijken

  Ik kijk altijd naar een persoon of team als onderdeel van een heel systeem (de omgeving). Patronen en invloeden worden hierdoor zichtbaar.

 • Hoe werk ik?

  #zonderoordeel

  Alles mag er zijn en op tafel komen; the good, the bad and the ugly’.

 • Hoe werk ik?

  #echt

  Ook ik stel me kwetsbaar op. Ik laat veel van mezelf zien; ‘what you see, is what you get’.

 • Hoe werk ik?

  #hierennu

  Niet alleen praten over het ‘daar en dan’, maar ook ervaren in het ‘hier en nu’. Ik observeer en benoemen het, waardoor je optimaal kunt leren.